TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Élelmezési iparok I-II. kötet Kémia, nyersanyagismeret; Technológia

, : Élelmezési iparok I-II. kötet Kémia, nyersanyagismeret; Technológia

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Tankönyv Mezőgazdaság általában Élelmiszeripar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

767 p., 836 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Három kötetre tervezett egyetemi tankönyvünk elsőként kibocsátott második kötete, a „Technológia” négy évvel ezelőtt jelent meg. Az érdeklődés, amelyet ez a munka bel- és külföldi szakkörökben kiváltott, valamint az elmúlt négy esztendő egyetemi oktatási tapasztalata mutatta, hogy az élelmiszerek tudománya elméleti és gyakorlati ismereteinek tankönyvszerű összefoglalása helyes és időszerű kezdeményezés.
A technológiai rész elsőkénti kibocsátását nemcsak az indokolta, hogy az egyetemi oktatásban erre volt legnagyobb szükség, és a gyakorlatban is ezt a részt lehetett legkönnyebben hasznosítani, hanem az is, hogy az, élelmiszerek tudományának alapelvei ebben az időszakban óriási fejlődésen mentek keresztül, ezért munkánk összeállításánál a fejlődés legfontosabb eredményeit is tekintetbe kellett vennünk. Nyomatékosan és ismételten le kell azonban szögeznünk, hogy ez a fejlődés még korántsem befejezett, s bár egyes jelenségek magyarázatára a legkorszerűbb elméleteket ismertetjük, ezek további fejlődésére számítani lehet.
Az egész tárgyalt anyagban, de különösen a nyersanyagismeretben szem előtt tartottuk azt az elvet, hogy az élelmezési iparok fejlődése a mezőgazdasági termelés korszerű fejlődése nélkül elképzelhetetlen, ezért a jól képzett ipari szakemberek számára a modern agrotechnika legalábbis vázlatos ismerete nélkülözhetetlen.
Könyvünk első kötete – ugyanígy, mint a Technológia – több ismeretanyagot tartalmaz, mint az előadások tulajdonképpeni anyaga; ez különösen a szakosítás megszűnte után és a tapasztalatok alapján célszerűnek, sőt szükségesnek látszott azért, hogy egyrészt az egyetemi hallgatóság elmélyedtebb tanulását lehetővé tegyük, másrészt az ipar szakemberei számára továbbképzési lehetőséget biztosítsunk azáltal, hogy a korszerű ismereteket összefoglalva bocsátjuk rendelkezésükre.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!