TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Élet a Földön. A természet története

: Élet a Földön. A természet története

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1990

Kiadó:

Novotrade

Kategóriák:

Biológia Botanika Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

326 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635850611

tartalom:

A BBC televíziós sorozatához hasonlóan, amelyen alapul, a kötet nem hagyományos természetrajzot nyújt, hanem inkább a természet történetét kísérli meg bemutatni. Az élet egész színes kavalkádját felvonultatja, lehetőleg a ma élő állatokra és növényekre építve, s drámájának szereplőit a mai földi élet teljes skálájából válogatva eleveníti meg színpadán 3500 millió év történetét. Davit Attenborough mind a könyvvel, mind a televíziós sorozattal világsikert aratott. A kötet maradandó emléket állít az egyik legnagyratörőbb vállalkozásnak az angol televíziózás egész történetében, s egyben alapvető bevezetés a természet világának megismeréséhez. "Aligha tudnánk nagyratörőbb vállalkozást elképzelni, mint néhány száz oldalon összefoglalni az élet történetét bolygónkon. A képek egyszerűen csodálatosak - a kötet a művészi látás és a költői stílus diadala. A történet, amelyet elmesél, elképesztően teljes." (Konrad Lorenz) "Egész egyszerűen, ez a legjobb bevezetés a természet történetébe, amelyet valaha írtak... Eleven, friss, célratörő szövegében a hivatásos ismeretterjesztő képességeinek csúcsformáját nyújtja." (Desmond Morris) "Ez a kötet nem egyszerűen egy a sok természettel foglalkozó könyv közül, hanem a földi élet történetének lenyűgöző, merész összefoglalása, amelyet szerzője roppant hozzáértéssel, lelkesen és ugyanakkor szerényen ad elő, méghozzá olyan formában, amely felcsigázza az érdeklődést." (Niko Tinbergen) "Nincs a világon fél tucatnál több olyan biológus, aki David Attenborough stílusát akárcsak megközelítő kristályos tisztasággal tudná előadni ezt a történetet... Az illusztrációk egyszerűen lélegzetelállítóak: a kötet még akkor is megérné az árát, ha nem állna mellettük szöveg." (Eric Ashby) David Attenborough mögött íróként és televíziós műsorvezetőként huszonöt évi tapasztalat áll. Miután Cambridge-ben zoológiát tanult, első útja Nyugat-Afrikába vezetett, ahol 1954-ben állatokat filmezett. Mint könyve bevezetőjében írja: "a természeti világ pompája és termékenysége úgy tárult ki előttem, mint valami reveláció - soha nem tértem magamhoz belőle." A következő tíz évben minden évben expedíciókra indult, melyek eredménye egy sor televíziós program és a Zoo Quest című könyv lett. Annak ellenére, hogy 1965-ben kinevezték a BBC 2 osztályvezetőjének, és a következő nyolc évet vezetői munkájával töltötte, alig volt év, amikor ne utazott volna el a világ valamelyik távoli részére állatokat tanulmányozni és filmezni. Az Élet a Földön kétségkívül a legnagyratörőbb vállalkozás, amelybe eddig belefogott. A tizenhárom részes televíziós sorozat felvételei három évig tartottak, az író és televíziós forgatócsoportja ezalatt több mint kétmillió kilométert utazott. Bár elsősorban a vadon életének bemutatójaként ismert, David Attenborough több antropológiai témájú filmet is készített, aktívan foglalkozik továbbá természetvédelmi kérdésekkel is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!