TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Élet a víz tükre alatt

: Élet a víz tükre alatt

Kiadás:

Budapest, 1961

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Halászat-horgászat Zoológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

414 p., 52 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Földünk felületének több mint kétharmadát óceánok és tengerek borítják, de a szárazföldeket is át- meg átszelik a folyók és patakok ezrei... nem is beszélve a szinte megszámlálhatatlan tóról. E vizeket, a pocsolyáktól az óceánokig, az élőlények milliárdjai népesítik be. A víz élővilágából az ember eleinte csak a nagyobb állatokat - rákokat, halakat, kétéltűeket stb. - ismerte meg. Később, amikor hajóra szállt, kitárult előtte a vízi élőlények csodálatos birodalma, majd a mikroszkóp felfedezése után az is kiderült, hogy egyetlen vízcseppnek is megvan a maga - méreteiben ugyan parányi, de számban és alakban annál változatosabb - élővilága. A búvártechnika tökéletesedésével, szinte csak napjainkban, az ember lehatol a tengerek mélyére, az "örök éjszaka birodalmába" is. És noha korántsem állíthatjuk, hogy teljesen ismerjük a vizek élővilágát, de már a mai tudásunk alapján is gazdag képet alkothatunk róla. E könyv bemutataja a víz alatt élő állatok és növények érdekes világát; elvezet a lápok, a tavak mentére éppúgy, mint a vízesések magasságába vagy az óceánok mélyére. Nemhiába mondják a kutatók, hogy a tenger volt az élet bölcsője. Valóban megtalálható benne az egyetlen sejtből álló lényektől a legfejlettebb állatokig - az emlősökig - minden élőlénytípus. És az, hogy e testfelépítés és életmód tekintetében rendkívül különböző állatok azonos környezetben élhetnek, csak azért lehetséges, mert fejlődésük során a természet rendkívül sokféle szervet, tulajdonságot és életmódbeli megoldást alakított ki bennük. A természet utolérhetetlen mestere a szépnek, a különlegesnek, a csodálatosnak... Ez a megállapítás, mint az olvasó látni fogja, fokozottan érvényes a vizek páratlan formagazdagságú élővilágára."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!