TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Élettani gyakorlatok és bemutatások

: Élettani gyakorlatok és bemutatások

Kiadás:

Budapest, 1962

Kiadó:

Medicina Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

220 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Lissák Kálmán (1908-1982) biológus, egyetemi tanár. 35 évesen a pécsi egyetem orvoskarán az Élettani Intézet tanára lett. Fél évet tölthetett Graz-ban a Farmakológiai Intézetben (a későbbi Nobel-díjas Otto Loewi mellett), majd Berlinben (1936-1937) a Collegium Hungaricum ösztöndíjával W. Tredelenburg intézetében, ahol az elektrofiziológiával ismerkedett. 1937-1939 között W. Cannon intézetében dolgozott. Lissák a szinaptikus transzmisszió tárgykörében mintegy tucatnyi közleményt publikált Cannonnal együtt, és megindította hazánkban a feltételes reflexek kutatásának alapjait. 1951-ben intézetében jött létre az első hazai Pavlov laboratórium. A klinikai elektro-enkefalográgia (EEG) ügyét is felkarolta. Évtizedeken át a Magyar EEG Társaság elnöke volt, 1980-ban megszervezte a Nemzetközi Élettani Társaság budapesti kongresszusát."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!