TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Gazdasági állatok viselkedése I. Általános etológia

, : Gazdasági állatok viselkedése I. Általános etológia

Kiadás:

Budapest, 2001

Kiadó:

Mezőgazdasági Szaktudás Kiadó

Kategóriák:

Biológia Tankönyv Állattartás, állattenyésztés

Terjedelem:

336 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9633563496

tartalom:

Az ember ősidők óta érdeklődik az állatok iránt. Részben azért, mert érzi, hogy maga is valamiképpen az állatok közé tartozik. mozog, táplálkozik, szaporodik, társaival kapcsolatot tart, mint ezt más állatfajok egyedei is teszik. A primitív ember kultikus vonzódása az állatokhoz, az ősök állati eredetének mítosza világosan tanúsítja ezt, de az állatok tevékenységét szemlélve még ma is hajlamosak vagyunk őket valamiféle távoli rokonoknak tartani és tevékenységükben felfedezni az emberi indulatok, vágyak, a cselvetés, a hűség vagy éppen a magasabb rendű értelem mozgatórugóit.


A természetes környezetben élő ember tanulmányozta a környezetében élő állatok életmódját, szokásait, alkalmazkodott hozzájuk, miután életben maradása ezektől az ismeretektől függött.


Napjainkban az állatok megszűntek az ember közvetlen környezetének tényezőjeként létezni, miután a lakóhelye és az állattartás színhelye térben eltávolodott, elkülönült. A modem életvitel kialakulásával az emberi fajt jelentős veszteség érte. környezete elszegényedett, monotonabbá, ingerszegényebbé vált. Ezzel magyarázható a városi lakosság soha nem látott hobbi-állat, kutya és macska kultusza.


A két ismert professzor arra vállalkozott, hogy tudományos igénnyel olvasmányos stílusban – a gyakorló állattenyésztő számára is érthető módon – bemutassa az állatviselkedés tudományát. Hogyan élnek az állatok, milyen módon történik a viselkedés szabályozása, öröklődnek-e a magatartással kapcsolatos tulajdonságok, milyen az állatközösségek szerkezete, hogyan kommunikálnak és gondolkodnak-e az állatok.


A könyvet az állatbarátok figyelmébe ajánljuk. Elsősorban állattenyésztő, állatorvos, állattartó szakemberek, felsőfokú intézmények hallgatói szerezhetnek hasznos ismereteket a tankönyvnek és kézikönyvnek – egyaránt alkalmas munkából.
 

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

3 000 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!