TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Harc a magyar jövőért

: Harc a magyar jövőért

Kiadás:

Budapest, 1940

Kiadó:

Novák Rudolf és Társa

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány Statisztika Nemzetiszocializmus

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

144 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Előszó: dr. Orsós Ferenc a debreceni egyetem Kórbonctani Intézete, majd a Törvényszéki Orvostani Intézet vezetője, 1935-től a budapesti egyetem tanára. 1928-tól az MTA levelező tagja, 1940-től 1945-ös kizárásáig rendes tag. Az Orvosi Kamara képviselőjeként tagja volt a magyar parlament felsőházának. 1944 decemberében végleg Németországba távozott. Nyugdíjazásáig a mainzi egyetem képzőművészeti módszertan tanáraként dolgozott. Részt vett abban a bizottságban, amely Orsós módszereit alkalmazva 1943-ban megállapította a katyni vérengzés időpontját és ezzel bebizonyította, hogy a sok ezer lengyel katonatiszt kivégzését a Szovjetunió hajtotta végre. Később a szovjetek ezzel a németeket vádolták meg és a kampány részeként Orsós kiadatását is kérték, de a szövetségesek ezt megtagadták. A patológust Magyarországon azzal vádolták, hogy szakértői véleményeit szélsőjobboldali politikai nézetei alapján alkotta meg és az MTA-ból is kizárták. Amikor 1990-ben a Szovjetunió elismerte a vérengzést, az Orsós elleni vádak is semmivé váltak, de még ma is léteznek magyar internetes források, amelyek ismétlik ezeket. Tischler János cikke szerint Orsóst azért zárták ki az MTA tagjai közül, mert 1939-ben a parlamentben faji törvények meghozását sürgette a romák ellen, beleértve a sterilizációt és az internálást is. (wikipédia alapján)

leírás:

Borítója lejár.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!