TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Háziállatok élettana

: Háziállatok élettana

Kiadás:

Budapest, 1954

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Biológia Zoológia Állattartás, állattenyésztés Állatorvoslás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

311 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

Az élettan (fiziológia) az élő szervezetekben észlelhető jelenségeket tanulmányozza, tárgya az élőlényekben végbemenő életfolyamatok leírása, magyarázata. Területe két főrészre oszlik: a növényélettanra és az állatélettanra. A bennünket érdeklő állatélettan tudománya azonban olyan nagy, hogy azt célszerű szétbontani. Ennek megfelelően különbség van az állatorvostudományi főiskolán előadott élettan és az állattenyésztők számára írott háziállatok élattana között. Az állattenyésztőnek ugyanis más ismeretekre van szüksége, mint az állatorvosnak. Éppen ezt tartottam szem előtt s ezért némely fejezetet a szokásostól eltérően bővebben, másokat rövidebben írtam meg. Így különös súlyt fektettem az emésztés, az anyagcsere, a vitaminok és a hormonok ismertetésére, mert az ezekre vonatkozó adatok az állattenyésztő számára elsőrendű fontosságúak. Mivel a modern élettan egyik alapvető tétele az, hogy a szervezet működését mindig teljes egészében, a környezettel való szoros kapcsolatban kell vizsgálni, szükségesnek tartottam, hogy az eddig megjelent élettani könyveknél valamivel többet adjak, vagyis, hogy a külső környezeti tényezőknek a szervezetre gyakorolt hatásaival is foglalkozzam. Állattenyésztők számára készült, magasabb színvonalú élattani tankönyv - sem idegennyelvű, sem hazai - nem került eddig kezembe, munkám anyagának összeállításakor tehát csak a saját tapasztalataimat és elképzeléseimet vehettem alapul. Célom az volt, hogy a rendelkezésemre álló bőséges irodalomból összegyűjttsem azokat a szükséges alapismereteket, amelyeket a sikeres állattenyésztés érdekében el kell sajátítani. Ma már alapos élettani ismeretek nélkül nem lehet a célnak megfelelően állatot nevelni és tenyészteni. Ezért könyvem megírásakor minden erőmmel arra törekedtem, hogy azt a feladatot, amelyre vállalkoztam, az ismeretek átadását, a lehető legjobban teljesítsem.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!