TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Kétéltűek és hüllők

, : Kétéltűek és hüllők

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1997

Kiadó:

Magyar Könyvklub

Kategóriák:

Biológia Zoológia

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Természetkalauz

Terjedelem:

287 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635484267

tartalom:

˝E sorozat kétéltűekről és hüllőkről szóló kötete az első magyar nyelvű népszerű mű, amely e két gerinces állatosztály összes európai faját fényképekkel is bemutatja. Emellett számos alfaj képeit és ismertetőjegyeit is közli, valamint ismerteti néhány, elsősorban hazai faj lárvaállapotát, színváltozatait és nászruháját. A mellékelt elterjedési térképekről egy pillantással felmérhető, hol is fordul elő egy-egy faj. A tengeri teknősöknél és néhány egyéb fajnál nem lett volna értelme térképet készíteni, hiszen ezek vagy óriási területen és igen elszórtan élnek a tengerekben és a tengerpartokon, vagy csak Európa szélén, kicsiny területen találhatók meg. A szükséges ismeretekhez itt a szövegből juthatunk hozzá. Az érdeklődő állatbarát és a szakember egyaránt hasznos terepi határozóra, illetve kézikönyvre lelhet benne. A kétéltűek magyar és tudományos neve (Amphibia) is utal arra, hogy emez osztály a gerincesek között egyedülálló módon a vízi és szárazföldi életmód közötti átmenetet képviseli. A legtöbb faj lárvája a vízben él, míg a kifejlett kétéltűek kimehetnek a szárazra is. A hüllők (latinul: Reptilia) túljutottak ezen a fejlődési szakaszon, szaporodásuk már nem kötődik a vízhez. A fiatal állat a szárazon lerakott tojásban fejlődik ki. Előttük ily módon to­vábbi élőhelyek tárultak fel. Végül belőlük alakultak ki az állatok legfejlettebb osztályai: a madarak és az emlősök.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!