TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Larousse. A természet enciklopédiája. Földünk, az élő bolygó

Larousse. A természet enciklopédiája. Földünk, az élő bolygó

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Glória Kiadó

Kategóriák:

Biológia Lexikon Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

331 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637495282

tartalom:

"Rohanó és anyagias világunkban egyre nagyobb szükségünk van a természet szeretetére, megbecsülésére és megismerésére. Ehhez nyújt segítséget a Larousse Kiadó könyve, amelyet néhány hónappal a franciaországi premier után most a magyar olvasó is kezében tarthat. Ismeretterjesztés felsőfokon! A természet enciklopédiája a magyar könyvkiadásban több szempontból is úttörő vállalkozás. Újdonság elsősorban a Földet egységes, élő egészként vizsgáló ökologikus szemlélete miatt, amely Magyarországon igazán csak napjainkban kezd teret nyerni. Föld, víz, levegő és élet mind-mind egyformán fontos eleme ennek az egésznek, és - mint ahogy kötetünk minden egyes lapja sugallja -nekünk, embereknek az a feladatunk, hogy megóvjuk a közöttük fennálló nagyon is sérülékeny egyensúlyt. A természet enciklopédiája az első olyan ismeretterjesztő mű, amely szakkönyvek és lexikonok tudásanyagát az olvasó elé tárva a teljesség igényével mutatja be környezetünket. Az élettelen Földet a "régi" tudományágak - csillagászat, földtan, hidrológia, éghajlattan -, az élő környezetet a biogeográfia és az ökológia segítségével vizsgálja. Ez utóbbi szakterületen számtalan érdekességet kínál: ökológiai válság és természeti katasztrófák, környezet- és természetvédelem, kipusztuló fajok és demográfia, energiagazdálkodás és mezőgazdaság, a Föld természetvédelmi területei és nemzeti parkjai... Az élő világ tanulmányozásához az orvosi tudományok, különösen pedig a sejtbiológia és a genetika ismereteit használja fel, és sok-sok érdekességgel szolgál az etológia területéről."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!