TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Mikológia

Mikológia

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Agroinform

Kategóriák:

Biológia Gombászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

477 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9635027761

tartalom:

"Ezzel a könyvvel egy régi hiányt igyekeztünk pótolni. Magyar nyelven ilyen nagyszabású és a mikológiának ilyen széles területét felölelő tankönyv eddig még nem született. Létrejöttét a mikológiának, mint önálló tudományágnak a kibontakozása és lendületes fejlődése tette szükségessé. Ma már tarthatatlan és elavult az a szemlélet, hogy a mikológia a botanika vagy a mikrobiológia perifériális területét képezi, mert a gombák nem növények, hanem az élővilágnak a növényektől és más mikroszervezetektől is jelentősen különböző, önálló országát képezik. Ennek megfelelően a mikológia tudománya is egyenrangú a botanikával, a zoológiával vagy a bakteriológiával és napjainkban gyors fellendülésének lehetünk tanúi. Könyvünk egyrészt azzal a céllal készült, hogy tankönyvként szolgáljon a felsőoktatás különböző szakterületein, másrészt kézikönyvként is használható legyen a mikológia egyes részterületeit művelő kutatók vagy gyakorlati szakemberek számára. A könyv széles tematikája felöleli a mikológia alapismereteit és egyben az alkalmazott tudományterületek speciálisabb anyagáról is áttekintést ad. Terjedelme túlságosan nagy ahhoz, hogy teljes egészében oktatható legyen, de az egyes fejezetekből való válogatás lehetővé teszi, hogy a különböző szakterületek eltérő igényű, és érdeklődésű hallgatói egyaránt felhasználják."

leírás:

A könyv mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!