TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Molekulák, gének, öröklődés

: Molekulák, gének, öröklődés

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Biológia Genetika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

406 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"A genetika mint az öröklődés és változékonyság tudománya, fejlődésében több mint 100 éves múltra tekint vissza, ismeretanyaga azonban az utolsó két évtizedben egyre gyorsuló ütemben bővül. Gyakorlati hasznosítási lehetőségei és világnézeti lehetőségei és világnézeti jelentősége következtében nő a téma iránti érdeklődés is. Dr. Szende Kálmán a biológiai szakképzettséggel nem rendelkező olvasók számára is érthetően foglalta össze az általános genetika elméleti és módszertani kérdéseit. Az első kiadás óta eltelt négy év kutatási eredményei új utakat nyitottak a genetikában is. Számos korábbi elképzelés módosult, újak születtek (a centrális dogma új értelmezése, a szintetikus gén stb.) Mindezeket figyelembe véve dolgozta át, egészítette ki a szerző az új kiadást, melybe teljesen új fejezetként illeszkedik a humángenetikai kutatások eredményeit összegező ismeretanyag. A sok magyarázó ábrával ellátott, érdekes könyvet haszonnal forgathatja a természettudományok iránt érdeklődő nagyközönség, a biológiai kérdésekkel foglalkozó szakember és egyetemi hallgató is."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!