TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Nők és férfiak. Hiedelmek és tények

Nők és férfiak. Hiedelmek és tények

Szerkesztő:

Kiadás:

h. n., 1985

Kategóriák:

Biológia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

264 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630927098

tartalom:

˝Sokakban és gyakran felmerül a dilemma, hogy vajon létezik-e egyáltalán nőkérdés, s vajon csak nőkérdés létezik-e a kétnemű társadalmakban? A nőkérdésként megfogalmazott problémák nem férfiproblémák-e is egyúttal, s a férfiak vajon nem szenvednek-e a nőemancipáció rájuk nézve hátrányos következményeitől? A kötet szerzői azt vallják, hogy amikor a nőkről beszélünk, akkor a férfiakról is beszélünk. a kétnemű társadalom munkamegosztási viszonyainak alakulása mindkét nem helyzetét érinti, annak minden lényeges ugrópontján megvonható férfiak és nők nyereségeinek és veszteségeinek mérlege. A kötet tanulmányaiban a nőkérdések hátterében minduntalan ott felesel az emberiség másik fele, a férfi. Biológusok, orvosok, szociológusok és közgazdászok elemzik, hogy miben és miért különbözik egymástól nő és férfi, s rámutatnak, hogy a munkamegosztás változásának sodrásában felismert és kevésbé felismert konfliktusokkal küzd a kétnemű ember nő és férfi tagja egyaránt...˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!