TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Ősállattan

: Ősállattan

Kiadás:

Budapest, 1979

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Őslénytan Tankönyv

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

452 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

"Az Ősállattan c. jegyzetnek három feladata van: kiszélesíti, elmélyíti és korszerűsíti az 1976-ban a közös földtudományi alapképzés számára irt Őslénytan c. jegyzet ősállattanra vonatkozó részét, keretet ad ahhoz az alapismeret anyaghoz, amelyet Galácz A. és Monostori M. Ősállattani gyakorlatok c. jegyzete nyújt, megalapozza a további paleontológiai kollégiumokat (biosztratigráfia, paleoökölogia, paleobiogeográfia, evolúció). Valamennyi cél a geológusképzés igényeit kívánja szolgálni. A jegyzet természeténél fogva nem lehet teljes. A fosszilis állatfajok száma szinte felbecsülhetetlen. Egy 1976-ban készült felmérés szerint eddig több mint 190000 tengeri gerinctelen állatfajt írtak le a paleontológusok. Ez a szám lényegesen kevesebb a létező, de még le nem irt fosszilis fajokénál, és elenyészően kis tükre az egykori élet gazdagságának. A paleontológiai munka méreteit jól szemlélteti néhány irodalmi adat. Pusztán az ízeltlábúak egyik alosztályába tartozó Ostracodák fajtakatalógusából eddig 41 vaskos kötet jelent meg."

leírás:

Megjelent 333 példányban. A könyv mérete: 20 × 30 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!