TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Ősállattani gyakorlatok

, : Ősállattani gyakorlatok

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Tankönyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Őslénytan

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

315 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

E jegyzettel a geológus hallgatók ősállattani gyakorlati foglalkozásaihoz kivánunk segitséget nyújtani. Ennek megfelelően anyagunkat két nagyobb részre bontottuk. Első részként tárgyaljuk az őslénytan gyakorlati munkamódszereit. Ismertetjük a gyűjtés, az anyagelőkészítés, a vizsgálat és a leírás módszereit, valamint a vizsgálati eredmények felhasználásának lehetőségeit. A jegyzet második része ismerteti az egyes állatcsoportok leírásánál alkalmazott vázmorfológiai kifejezések részletes, illusztrált magyarázatát, és tárgyalja az ősállattani anyag legfontosabb és legjellemzőbb alakjait. E genusok kiválasztásánál elsősorban az egyetemi ősállattani gyakorlatok több mint két évtized alatt kikristályosodott törzsanyagára támaszkodtunk. Szem előtt tartottuk, hogy a genusokra részben az őslénytani és földtörténeti tárgyak oktatói fognak hivatkozni, részben pedig a hazai földtani gyakorlatban van jelentőségük. Ez az anyag tehát a földtani ismeretek őslénytani alapjának, nélkülözhetetlen ABC-jének tekintendő.

leírás:

Egyetemi jegyzet.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!