TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Stressz, agresszió, siker

: Stressz, agresszió, siker

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Calibra Kiadó

Kategóriák:

Biológia Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

128 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

963686392x

tartalom:

˝A tudományos forradalom egyik kevéssé ismert, ám annál fontosabb ágazata az agy és a magatartás titkainak kutatása. Az agy, mint egy fantasztikusan bonyolult komputer, magatartási programok miriádjait tartalmazza. Azt, hogy a lehetőségek tárházából éppen melyik magatartás aktivizálódik, hogy egy adott pillanatban mit teszünk, egyszerű molekulák szabják meg: a hormonok. E szervezet, környezet és magatartás közé ékelődő, ezek között összhangot teremtő molekulákról szól ez a könyv. Lapjain olyan, mindennapi életünket meghatározó jelenségek elevenednek meg, mint a nemi vonzerő és agresszivitás, közérzet és szexualitás, anyai magatartás és életstratégia, magatartások betegségkockázata és stressz-magatartás - és mindaz, ami e magatartások hátterében áll: nemi hormonok, stresszhormonok és nem utolsósorban a belső óra hormonja, a melatonin. A könyv a természet egyik legkülönösebb rejtelmébe enged bepillantást: abba a folyamatba, ahogy néhány egyszerű molekula átszervezi azt, amit a legmagasabb fokon szervezett anyagnak szeretünk nevezni: az agyat. A könyv nem szakembereknek készült, a szerző ennek ellenére mindent megtett annak érdekében, hogy egyetlen olyan gondolatról se feledkezzék meg, amely a kérdéskör szempontjából fontos lehet. Mindenkinek hasznos és kellemes időtöltést kíván nyújtani, aki tudni szeretné, hogy mit miért tesznek az állatok - és végső soron: mit miért tesz ő maga.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!