TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Szigetköz

: Szigetköz

Kiadás:

Budapest, 1994

Kiadó:

Interpress

Kategóriák:

Biológia Fotózás, fotóalbum Helytörténet Zoológia Néprajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

134 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9637540334

tartalom:

˝Sok száz sziget között, ezernyi ágra szakadva kóborolt egykor a Duna a Kisalföldön, miközben hordalékával feltöltötte, áradásaival pusztította a területet. Így jött létre hazánk legnagyobb szigete, a Nagy-Duna és a Mosoni-Duna határolta Szigetköz. A múlt század végi szabályozás után megszűnt a víz korlátlan uralma, visszaszorult a töltés és a meder közti hullámtérre, ahol még ma is megvannak a szigetek között kanyargó mellékágak, épülnek a zátonyok, a pusztuló partokról vízbe zuhannak a faóriások, él, változik a táj. A hatalmas ártéri erdők változatos növényzete jó búvóhelyet nyújt a gazdag állatvilágnak. Ide kalauzolja el a könyv az olvasót, de a táj és élővilágának bemutatásán kívül ismerteti az itt élő emberek régi mesterségeit, a Szigetköz mai életét, gazdaságát. Az érdekes szöveget szép képanyag illusztrálja. A szerző egy évtizedes munkája során készített fotói bemutatják a terület növény- és állatvilágát, a halászok, pásztorok, erdészek életét.˝

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!