TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Tárgy és árnyék. Tanulmányok a színlátás pszichológiai kutatása köréből

: Tárgy és árnyék. Tanulmányok a színlátás pszichológiai kutatása köréből

Kiadás:

Budapest, 1984

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Biológia Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

253 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630531305

tartalom:

"Az általános és ezen belül az érzékeléspszichológia legnevesebb hazai képviselőinek három fiatalkori tanulmányát tartalmazza e kötet. Tárgy és árnyék, A fenomenális tárgymozzanatok konstanciája, Kísérlet a színlátás törvényeinek matematikai elemzésére: mindegyikben a látás alaptörvényeinek kutatásáról van szó. A szem, mely az embernél az árnyék- és színviszonyok, már-már elképzelhetetlenül finom értelmezésére, egyeztetésére, kiegyenlítésére képes, a laboratóriumi vizsgálatok során válaszol" a "feltett" kérdésekre. Számos paradox és reciprok látásélmény, "érzéki csalódás" a fény intenzitásának és minőségének változtatásával járó észlelési szenzáció egybevetéséből von le Kardos Lajos tanulságokat, törvényszerűségeket. A szerző figyelemreméltó előszava vezeti be és értékeli a fél évszázad távolából is érvényes módszertani és tartalmi eredményeket hordozó írásait."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!