TERMÉSZETTUDOMÁNY / Biológia kategória termékei
Tudománytörténet I.

, : Tudománytörténet I.

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Biológia Fizika Kémia Művelődéstörténet Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

267 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9632826949

tartalom:

E könyv címe megtévesztő. Nem annyira tudománytörténet ugyanis, mint inkább a természettudományok kapcsolatainak fölvázolására tett kísérlet. A szerzők e kapcsolatok megmutatásának egyik - de korántsem egyedül üdvözítő - módjának tekintik a történetiséget. Úgy véljük, hogy a természettudományok ágas-bogas fáját jobban megérti és talán meg is szereti az, aki csemetekora óta, sőt csírázásától kezdve követi nyomon kibontakozását. Szemben a szorosabb értelemben vett tudománytörténeti szakkönyvekkel és népszerűsítő irodalommal, ez az írás nem követeli meg a tények és összefüggések előzetes ismeretét. Éppen arra vállalkozik, hogy megmutassa azokat. Támpontként Thomas Kuhn tudományelméleti munkája (A tudományos forradalmak szerkezete) volt segítségünkre. Kuhn megkülönbözteti a valamely alapeszme, paradigma alapján kibontatkozó, "normál tudományt" és a normál tudományok válságából eredő paradigmaváltást, a tudományos forradalmat. A tudomány fejlődésének ilyen - kissé sarkított - szemlélete kitűnően megfelel mindazoknak, akik szeretnék megmutatni az egyes paradigmák alapján álló világlátásokat is, ezek ütközését, egymásra épülését is.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!