MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
A homok óriása. Kocsis Pál életregénye

: A homok óriása. Kocsis Pál életregénye

Kiadás:

Budapest, 1977

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Életrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

186 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632302907

tartalom:

"Kocsis Pál Kossuth-díjas szőlőnemesítő életéről, munkájáról szól az életrajzregény. A homoki óriásról, ifjúkoráról, az elkötelezettség vállalásáról és a kecskeméti határban végzett munkáról, amelynek őrhelyén élete végéig kitartott. Munkája során barátja lett Mathiász János, Hankovszky Zsiga, aki a szomszédja volt, s magához édesgette a fiatal Kocsis Pált. Aztán Katona Zsiga, majd a nemesítés következett; egy új korszak nyitánya a magyar szőlőtermesztésben. Hiszen Kocsis Pál 180 új szőlőfajtát nemesített ki. Közben sosem mondott le nagyszerű álmáról: egyszer majd festő lesz. Járt gyakran a Balatonon, szerette a vizet, festegetett, tele volt művészi elképzelésekkel, vonzotta Párizs, a fény, de nem tudott szabadulni a homoktól. A szőlőitől. A petróleumlámpától. Itt élte le életét. Ezt a küzdelmet, a nagyszerű, szép, nemes életet mutatja be a regény; a ma is ismert legjobb szőlőfajták kinemesítését, egy igazi ember tiszta életét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!