MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Borgazdaságtan

, : Borgazdaságtan

Kiadás:

Budapest, 1952

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Mezőgazdaság általában

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

327 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

"Szőlőtermeléssel rendszerint azért foglalkozunk, hogy a szőlőből bort nyerjünk. A szőlőgazdaság termelési folyamata a szőlő megművelésével és a termés begyűjtésével még nem ér véget. A mustból bort készítünk, a szőlőgazdaság egyéb értékes melléktermékei pedig az ipar számára alap-, illetve nyersanyagot szolgáltatnak. A szőlő és a bor, valamint a melléktermékek ezek szerint egymástól nem választhatók el. A szőlőtermelőnek a bor előállításának, kezelésének és a melléktermékek hasznosításának kérdéseivel is tisztában kell lennie. Viszont nem lehet valaki jó borász (oenológus), ha a szőlőtermelés technikáját nem ismeri. A szőlőtermelés technikájával a szőlőművelés-, a borgazdasági ismeretekkel pedig a borgazdaságtan foglalkozik. A borgazdaság tulajdonképpen az őstermelő szőlőgazdaságot az iparral, pontosabban az élelmiszeriparral köti össze. Nem annyira termékek (javak) előállításával, hanem inkább azok átalakításával foglalkozik s így a két termelési ág egymással szoros összefüggésben van."

leírás:

Átkötött példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!