A szőlőnövény nagyon közel áll a magyar ember szívéhez. Ha jót kíván, valakinek, akkor bort, búzát és békességet ajánl neki. Ha egyszer statisztikát készítenénk arról, hogy melyik a kertekben, a házak között leggyakrabban ültetett növény, akkor ebből a nemes versenyből minden bizonnyal a szőlő kerülne ki győztesen.
A szőlőt nemcsak azért kedvelik a Duna és a Tisza táján, mert az emberek kedvelik a bort – ezt a nemes italt – hanem azért is, mert a szőlő talán a legháziasodottabb növény: nem él meg, nem terem az ember rendszeres gondoskodása nélkül, de nagyon meghálálja, sokszorosan visszafizeti a hozzáértő, szerető törődést.
Ezért van szükség könnyen érthető, követhető, gyakorlatias összefoglalásra a szőlő- és bortermelésről, amilyent most Ön, kedves Olvasó, a kezébe vett és amelyet – remélhetőleg – érdeklődéssel fog elolvasni. A szerző sok-sok előadást tartott szőlősgazdáknak, akik kifogyhatatlanok voltak a kérdéseik feltevésében. E kérdések és a kérdésekre adott válaszok adták meg az itt leírtak keretét, a könyv vázát. (Dr. Bálint György)
MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Szent-Miklóssy Ferenc: Szép szőlőből finom bort!
Kiadás:
Budapest, 1990
Kiadó:
Kategóriák:
Nyelv:
Magyar
Sorozat:
Terjedelem:
145 p.
Kötésmód:
papír