MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei
Tokaj és vidéke. Táj változó fényben

: Tokaj és vidéke. Táj változó fényben

Kiadás:

Budapest, 1981

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Fotózás, fotóalbum Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

136 t.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A változó fény, amely e négy szomszéd, de más-más arcú tájra esik, először is a történelemé. Vagy még előbb: az őstörténeté. A Tokaj környéki hegyek vulkáni üvegje, a mediterráneumig máshol elő sem forduló obszidián a középső kőkortól idevonzza az embert és ősi munkamegosztást alapoz meg. A hegyvidék sok-sok apró őstelepének lakói szerszámkészítők lettek, az obszidián gyűjtésének és pattintásának mesterei, az obszidián pengék árusítói. S errefelé a neolitikum végének őseurópai népessége, amely az antropológus szerint a titokzatos bretonokkal, az ósvájci rétorománokkal és egy kihalt szicíliai ősnéppel rokon, részben helyben maradt. Máig él? Igen: a bodrogköziek ősei közt ott véljük őket. A népvándorlás kori szláv és a honfoglalás kori magyar - avagy: a honfoglaló magyarokhoz társult, türk vérű kabar? - jövevények velük vegyültek össze. Mégis, a legtisztábban a magyar beszéd ma a Bodrogközben hallható. Hogy ez miként lehetséges, ezt én itt meg nem kísérelem megfejteni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!