MEZŐGAZDASÁG / Borászat-szőlészet kategória termékei

: "Tokaj szőlővesszein..."

Kiadás:

Budapest, 1988

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Borászat-szőlészet Magyar történelem Szociográfia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

226 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630932547

tartalom:

Világszerte híres nemzeti értékeink egyike Tokaj-Hegyalja szőlőkincse, a "Vinum Tokayense" néven ismert tokaji bor. A kitűnő író és szociográfus, Taar Ferenc új könyvében annak járt utána, hogyan bánunk ezzel az exportképes nemzeti értékkel, van-e alapjuk a Tokaj-Hegyalja szőlőművelésének súlyos helyzetéről szóló híreknek. Tüzetes vizsgálódásai során felkereste a régi idők híres gazdáit, a környék termelőszövetkezeteit, a modern technológiát e tájon meghonosító Borkombinát szakembereit, s véleményüket híven, de egymással ütköztetve tolmácsolja. Az olvasó pontos és olykor meghökkentő adatokat kap e híres tájegység múltjáról és jelenéről, s életközeli portrék, őszinte vallomások sorozatán át ismerheti meg, hogyan élnek ma Tokaj-Hegyalján az emberek, miképpen csap össze lokálpatriótizmusok a kényszerűen szorító gazdasági-kereskedelmi érdekekkel. Megtanuljuk érteni a szőlőművelés csakis szenvedéllyel művelhető mesterségét, titkait, becsülni mindazokat, akik a nem éppen könnyű körülmények között is helytállnak és nem engedik elpusztulni, tönkresilányítani azt a páratlan értéket, ami "Tokaj szőlővesszein" megterem.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!