TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
A fatenyésztés különös tekintettel a községi faiskolákra és befásításokra

: A fatenyésztés különös tekintettel a községi faiskolákra és befásításokra

Kiadás:

Budapest, 1908

Kiadó:

Pallas Irodalmi és Nyomdai Rt.

Kategóriák:

Botanika Erdészet Kertészet Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

A m. kir. földmivelésügyi minister kiadványai

Terjedelem:

346 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

A fő fejezetek címei: A fatenyésztésnek, különösen pedig a gyümölcsfa-tenyésztésnek fontossága; A faiskolák osztályozása és azok feladata; A faiskolában szaporítható fák és cserjék; A faiskola-terület kiválasztása; A faiskola bekerítése; A faiskola talajának javítása és előkészítése; A faiskolák berendezése és üzemterve; A fák és cserjék szaporítása magról és a magcsemeték gondozása; A fák szaporítása dugványok, bujtás, gyökérsarjak és tőelosztás által; A faiskola beültetése és az első évi gondozás; A nemesítés és az ahhoz szükséges kellékek; A nemesített fák első évi kezelése; A fák nevelése a faiskolában; A talaj művelése és egyéb teendők a faiskolában; A fák kiszedése és csomagolása; A fák kiültetése, különböző befásítások czéljából; A faültetvények gondozása; Az ország egyes megyéiben nagyban termelendő gyümölcsfák jegyzéke; A fák ellenségei, betegségei és egyéb bajai ellen való védekezés; Évi teendők a faiskolában és az ültetvényekben; Tudnivalók az állami faiskolákról; Függelék: A községi faiskolák és utak befásítására vonatkozó tudnivalók;

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!