TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
A hazai epilobiumok ismertetéséhez

: A hazai epilobiumok ismertetéséhez

Kiadás:

Budapest, 1879

Kiadó:

Magyar Tudományos Akadémia

Kategóriák:

Botanika

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Értekezések a Természettudományok Köréből

Terjedelem:

33 p.

Kötésmód:

papír

tartalom:

Borbás Vince (Ipolylitke, 1844. - Kolozsvár, 1905.): a 19. század legnagyobb magyar botanikusa, a magyar flóra- és növényföldrajzi kutatás korszerűsítője, szisztematikus, egyetemi tanár. Szegénysége folytán csak 16 éves korában jutott az egri gimnáziumba. 1868-tól a pesti egyetemen hallgató, 1871-ben a növénytan tanársegédje. 1872től főreáliskolai tanár, 1874-ben bölcsészdoktor. Számos kutatóutat tett az országban és annak határain kívül is. Rendkívül termékeny volt, mintegy 2000 új növényalakot írt le és nevezett meg, ezek jelentékeny része ma is érvényes. Tisztelői számos növényfajt és a Borbásia folyóiratot nevezték el róla. Rendszertani munkái a korszerű származástani eszmék hatása alatt születtek. Új gondolatokat hozott a fajok keletkezése, a növénytársulások fejlődésmenete és más korszerű problémákban. Ő volt 40 éven át a magyar flóra legjobb ismerője, sokoldalú, széles látókörű, eredeti, intuitív tudós.

leírás:

Felvágatlan példány.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!