TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
A növényvilág csodái

: A növényvilág csodái

Kiadás:

Budapest, 1967

Kiadó:

Gondolat Könyvkiadó

Kategóriák:

Botanika Fotózás, fotóalbum

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

163 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"A „Növények a lakásban” és a „Kaktuszok, pozsgás növények” szerzője ezúttal a növényvilág rejtelmei közé kalauzolja olvasóit. Mik is azok a növénycsodák? – Megszoktuk, hogy a növény a talajon él, abba gyökeret ereszt, és ezeken keresztül veszi fel a talajból az élete fenntartásához nélkülözhetetlen ásványi anyagokat és a rengeteg vizet, amelynek nagy részét azután el is párologtatja. Joggal tartjuk hát csodálatosnak azt a növényt, amely magas fákon él, s a talajt nem is érintő léggyökereivel a levegő páratartalmából fedezi vízszükségletének számottevő részét. Még meghökkentőbb, amikor a növény kovaanyagból valóságos nagyítólencséket épít fel levelének felületén, s azzal „gyűjti” magába a napfényt, amelynek energiája nélkülözhetetlen a táplálékának előállításához. Más növények rovarokat fognak, s ezeket az állatokéhoz igen hasonlító emésztőnedveikkel emésztik meg. Ismét mások 1-2 nap alatt szívják fel több hónapi vagy akár egész évi vízszükségletük nagy részét, s szinte „beosztva” gazdálkodnak vele, akárcsak az a Dischidia faj, amely levélből módosult élő tömlőjében vízpárát tartalékol a vízszegényebb időkre. Folytathatnánk még a felsorolást az orchideákkal, az „élő drágaköveknek” ismert növényekkel, amelyek egyedülálló virágaikkal tűnnek ki, az érintésre leveleit összecsukó mimózával, az elevenszülő növényekkel stb., amelyek sajátságos felépítésükkel vagy életmegnyilvánulásukkal kiütköznek a növényvilágból. Egy kisebb különleges növényvilág bontakozik ki előttünk, amelyet a szerző nemcsak ismertet, hanem megadja a csoda magyarázatát is, kivéve azt a néhány esetet, amelyet a tudomány még nem oldott meg. A másfélszáznyi fekete-fehér és színes fotó – a szerző felvétele – nemcsak dísze a könyvnek, hanem a magyarázatok szerves tartozéka is."

Állapot:

használt, de jó állapot

Ár:

500 Ftrendelhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!