TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Csodálatos fák a világon

: Csodálatos fák a világon

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 2003

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Botanika Fotózás, fotóalbum Környezetvédelem Utazás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

192 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630944561

tartalom:

"Thomas Pakenhamban a 19. századi felfedezők szelleme bujkál. Az ír történész az elmúlt évtizedet a világ legszebb, legfenségesebb fáinak felkutatásával töltötte, melyek közül sokat a pusztulás réme fenyeget. Előző könyve - Meeting with Ramerkable Trees (Találkozás szép fákkal) - világsikert aratott. Ebben a 60 brit és ír fát és facsoportot választott ki elragadó egyéniségük miatt. Most úgy határozott, hogy újabb hatvanat kap lencsevégre a világ minden tájáról. Sok közülük már eddig is nagy hírnévnek örvendett - amennyiben rekordot döntöttek kerületükkel, magasságukkal, tömegükkel vagy korukkal -, míg másokról csak most szerez tudomást a világ. Hősünk odisszeája öt évig tartott, miközben számos mérsékelt övi és trópusi erdőbe elvetődött 15 kilós, állványos Linhof fényképezőgépével. A szerző hozzáértése ellenére ez a könyve sem egy hagyományos botanikai olvasmány, hanem az előző kötethez hasonlóan ez is a fák egyénisége alapján szerveződik. Szó esik itt óriásokról és törpékről, matuzsálemekről, szent és mesebeli fákról, szeretőkről és táncosokról, szellemekről és veszélyeztetett fákról. Pakenham amúgy kitűnő író és fotográfus. Nemzedékek nőnek majd fel e könyvön, s bizonyára örömet szerez mindazoknak, akiket ámulatba ejtenek a természet csodái."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!