TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Gyógyító füvek, fák

: Gyógyító füvek, fák

Kiadás:

Martonvásárhely, 2000

Kiadó:

Mentor Kiadó

Kategóriák:

Botanika Természetgyógyászat

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

238 p., ill.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9738002273

tartalom:

"Most már, az ezredforduló küszöbén, bizonyíthatóan új virágkorát éli a naturista gyógyászat világszerte, de különösképpen az iparilag fejlett országokban. A természetes gyógymódot választók népes és egyre gyarapodó tábora - talán nem véletlen - éppen abban a világban él zömmel, amely a technikai csúcsokat" hozza, az általunk, Közép-Kelet-Európában élők által olyannyira irigyelt és óhajtott nyugati világban, és amelynek civilizációs" árnyoldalait is ők maguk ismerik igazából. Nos, badarság volna kicsinyíteni a modern technika és ipar hasznos oldalait, a vegyi úton előállított termékek fontosságát; nem, erről szó sincs. Így a gyógyászat sem képzelhető el a megtervezett, rendkívül hatásos ipari eredetű anyagok nélkül. Viszont figyelmen kívül helyezni az élő szervezetre és a környezetre gyakorolt káros hozadékait, melléktermékeit, igencsak nagy hiba volna. Követve nagy erdélyi gyógynövénykutatóink szemléletét és felfogását - hadd említsem meg itt századunkból Páter Béla (1860-1938) kolozsvári professzor, Kopp Elemér (1890-1964) és Rácz Gábor (1928-) marosvásárhelyi professzorok nevét - akik elévülhetetlen érdemeket szereztek a modern hazai farmakognóziai iskola megteremtésében, e munkával igyekszem egy évtizedes űrt áthidalni, hiszen az utóbbi jó néhány esztendőben, Romániában nem látott napvilágot magyar nyelvű, átfogó gyógynövénykönyv. E könyvet ajánlom mindazoknak, akik a növények csodálatos gyógyhatásait szeretnék hasznosítani és a gyűjtés örömét megismerni. Köszönöm Isten segítségét, családom és barátaim megértő türelmét." A szerző

leírás:

A könyv mérete: 20 × 28 cm.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!