TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Gyógynövények termesztése és feldolgozása

Gyógynövények termesztése és feldolgozása

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1978

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Botanika Természetgyógyászat Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

356 p.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9632303415

tartalom:

"Földünkön tizenkétezerre tehető a gyógyító hatású növények száma. Hazánkban mintegy háromszázat hasznosítunk. Ezekből 50-70 a külföldről behozott, 160-170 a vadon termő, amelyet rendszeresen gyűjtünk, és 40-45 a termesztett fajta. A fajok összetétele és száma gyorsan változik. Újabb gyógyító hatású növényeket fedeztek föl, s vonnak termesztésbe, míg egyes hatóanyagok szintetikus előállításával mások termesztését, illetve gyűjtését abbahagyják. A kereslet azonban összességében növekvő irányú. Napjainkban egyre inkább előtérbe kerül a növényi alapanyagok fölhasználása a gyógyszer-és élelmiszeriparban s az illatszerek gyártásában. Divatba jöttek újra a már csaknem elfelejtett gyógyteakeverékek is. A választék a növekvő igény nyomán állandóan bővül. A termesztés ismereteit összefoglaló első komoly szakkönyv csaknem két évtizeddel ezelőtt jelent meg. Azóta a kutatók és a gyakorlati szakemberek erőfeszítése nyomán kibontakozott a gyógynövények nagyüzemi, iparszerű termesztésének és feldolgozásának körvonala. Erről számol be a könyv szerzői kollektívája. A legfrissebb eredményeket adják közre. A szerzők az első részben a gyógynövénytermesztés biológiai és közgazdasági feltételeit, a kemizálás és a gépesítés lehetőségeit, a feldolgozást - szárítást, illóolaj-lepárlást - a tárolást, a csomagolást és a minősítést tárgyalják. A második részben az üzemi szinten termeszthető gyógynövények technológiáját ismertetik, s a harmadik részben az újabban termesztésbe vont, illetve a vadon termő s csak gyűjtött fajokról számolnak be. A bőséges ismeretanyagot másfél száz ábra szemlélteti, a számszerű adatokat s a növényvédelmi tudnivalókat pedig harmincnyolc táblázat teszi áttekinthetővé. A bő irodalomjegyzék a további elmélyültebb tájékozódást segíti. Sokan forgathatják tehát útmutatásként nemcsak a termesztők, hanem a fölhasználók és a természettudomány iránt érdeklődők is. E régen várt szakmunka tankönyvként és kézikönyvként egyaránt nélkülözhetetlen. "

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!