TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Pepi-kert. A szarvasi arborétum története és leírása

: Pepi-kert. A szarvasi arborétum története és leírása

Illusztrátor:

Kiadás:

Budapest, 1960

Kiadó:

Mezőgazdasági Kiadó

Kategóriák:

Botanika Művelődéstörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

162 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A szarvasi Pepi-kert nemcsak Alföldünk büszkesége, hanem Európa-szerte híres. Keletkezéséről, kialakulásáról kevés adat maradt fenn. Fekete István közismert írói készségével a homályba vesző múlt bizonytalan adatai közül biztos kézzel választotta ki a leghihetőbbeket, és ezt meséli el könnyed sílusával, mindenki számára érhetően, szórakoztatóan. A könyv első része a másfélszázados Arborétum történetét ismerteti, amelyhez szorosan kapcsolódik nemcsak az alapító Bolza-család, hanem az 1800-as évek Magyarországának története, helyesebben történelme, egész Európa politikai helyzetével kapcsolatos vonatkozásaiban. Az író végigvezeti az olvasót azon az úton, amelyet az Arborétumban meghonosított ritka növények magjai vagy csemetéi a legtávolabbi világrészektől a Körös menti parkig megtettek. Az első csemeték ültetésével, amelyek Schönbrunntól Szarvasig még döcögős szekéren tették meg a hosszú, hetekig tartó utat. Bolza József részben feleségének akart örömet szerezni, részben szélfogó búvóhelyet létesíteni vadjai számára. Utódait később azonban már élő növénygyűjtemény létesítésének a teve serkentette arra, hogy úgyszólván, a világ minden részéből, a legváltozatosabb áron és eszközökkel összegyűjtsék a Pepi-kert ritkaságait. Az összegyűjtött ritkaságokat az író a könyv második részében közölt, majd kétezer növény felsorolását tartalmazó katalógusban mutatja be. ezek közül kiválasztja azokat, amelyek szerinte az Arborétum legnagyobb értékei és őshazájukban is megbecsült, esetleg kiveszőfélben levő, védett ritkaságok, és megismertet részletesebb adataikkal."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!