TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Termesztett növényeink eredete

: Termesztett növényeink eredete

Fordító:

Kiadás:

Budapest, 1894

Kiadó:

Királyi Magyar Természettudományi Társulat

Kategóriák:

Botanika Művelődéstörténet Növénytermesztés

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

515 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A termesztett növények eredete a mezőgazdákat, botanikusokat, sőt a civilizáció kezdetét kutató történetírókat és bölcselőket is érdekli. Én is foglalkoztam már vele a "Géographie botanique raisonnée" című munkám egyik fejezetében, e munkám azonban már csak elvétve kapható s azonkívül 1855 óta utazók, botanikusok és archeológusok fontos tényeket fedeztek föl. Munkámnak második kiadása helyett egy másikat, teljesen újat és terjedelmesebbet írtam, a mely csaknem még egyszer annyi trópikus és mérsékelt övi faj eredetét tárgyalja. Magában foglalja csaknem az összes gazdasági célokra vagy a gyümölcsös és konyhakertekben nagyban termesztett növényeket. Célom különösen az volt, hogy kutassam mindegyik fajnak alakját termesztése előtt és eredeti termő helyét. Ki kellett ezért a számtalan fajváltozat közül választanom azt, mely legrégibbnek volt becsülhető és utána kellett járnom, hogy a földgömb mely tájáról terjedt el."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!