TERMÉSZETTUDOMÁNY / Botanika kategória termékei
Vallomások a Karancs-Medves vidékéről

: Vallomások a Karancs-Medves vidékéről

Kiadás:

h. n., 1986

Kiadó:

Nógrád Megyei Múzeumok Igazgatósága

Kategóriák:

Botanika Általános földrajz

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

77 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630176076

tartalom:

""A Pécskő alatti galagonyabokros erdőben mutatta meg nagyapám a vadgerle fészkét, itt szedtem életemben először édesanyámmal "igazi" gombát, s az erdőszéli házunk udvarát május végén betöltő akácillat, a vénasszonyok nyarának simogatóan lágy fényei maradandó emlékként telepedtek meg bennem. Egész életemre megszerettem az erdőt, a természetet, mely körülölelte gyermekkoromat. De a Karancs és a Medves vidéke megejti szépségével azt is, aki csak egyszer látja. Bár az eltelt évtizedek sok szeplőt ejtettek rajta, máig az ország egyik legváltozatosabb tája. Meredek sziklaszirtek, lankás domboldalak, kiterjedt erdőségek és virágos rétek tarkítják, a hegyvidék nyugati lábánál pedig ott kanyarog az Ipoly, ez a szelíd, de olykor folyammá duzzadó folyócska, amelynek árterülete vadvízországot varázsol a hegyek szomszédságába. Nincs talán már csücske, melyet be nem jártam volna, mégis - vagy talán éppen ezért - újra és újra visszahív a friss felfedezések, vagy megnyugtató barangolások ígéretével. Örömmel töltene el, ha élményeimnek legalább töredékét megoszthatnám az Olvasóval, ha valamit sikerülne átadnom a táj hangulatából, ha segíthetném természeti értékeink megismerését."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!