FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
A Lánchíd története

: A Lánchíd története

Kiadás:

Budapest, 1947

Kiadó:

Szikra

Kategóriák:

Budapest Építészet Technikatörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

67 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A roncskiemelés munkálatai elkezdődtek és 1849 november 20-ra, felavatásának százéves évfordulójára, újra állni fog Budapest büszkesége: a Lánchíd. Az első, Pest-Budát összekötő, állandó híd története izgalmas, mint egy regény. Zsigmond király idejében született meg a gondolat, hogy hidat építsenek Pest és Buda között. Négy évszázadba telt, amíg az eszme testet öltött. Megismerjük Széchenyi harcát a Lánchídért, hogyan hárította el a terv megvalósításának útjában álló pénzügyi, közigazgatási és műszaki akadályokat, hogyan sikerült elfogadtatnia a kiváltságos osztállyal, azt a maga korában forradalmi újítást, hogy a Lánchídon mindenki, nemes és nem-nemes egyaránt, hídvámot fizessen; ez a nemesi adómentesség elvének feladását jelentette. Egykorú leírásokból értesülünk a hídépítésről, a munkások béréről és a munkaviszonyokról, szemtanúk hiteles feljegyzései alapján riportszerűen megelevenedik előttünk a nagyszabású hídavatási ünnepség 1849 november 20-án."

leírás:

Címlapja hiányzik.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!