FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Apám Óbudája

: Apám Óbudája

Kiadás:

Budapest,

Kiadó:

Táltos

Kategóriák:

Budapest Fotózás, fotóalbum Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

115 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Őszintén megvallom, apám történeteinek, adatainak a tizedrészére sem emlékszem már. Kár persze, de azzal vigasztalom magam, hogy a szereplőknek is alig tíz százaléka él már. "Sétáim" tulajdonképpen sohasem értek véget. Később sem, mikor már nem laktam a Vörösvári úton. Sohasem szakadtam el Óbudától. Sőt mindig újabb környéket s újabb embereket ismertem meg. 1945 és 1947 között a Margit Kórházban, az Irgalomházban és a Jó Pásztor-zárdában elhelyezett klinikákon dolgoztam. 1951-ben üzemi orvosa lettem a Dohánygyárban működő tanoncotthonnak, 1954-től mint szakorvos a Raktár utcai, a Bécsi úti városi házakban meg a Római fürdőn vezettem anya- csecsemővédelmi rendelést. Akkorra már a lakosság nagy része kicserélődött ugyan, de a házak még megvoltak változatlan szürkeségükben és kopottságukban. Sokszor találkoztam és találkozom régi barátaimmal, ismerőseimmel. Édesapám generációjából is élnek még néhányan. Ha összetalálkozunk, fölemlegetjük a régieket. Vegyen részt az olvasó is ezeken a találkozásokon. Ha egyik vagy másik történetet már hallotta volna, az csak azt jelenti, hogy az igazságot adtam vissza. Vagy azt, amit mi annak tartottunk."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!