FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Az Országos Ideg- és Elmegyógyintézet 100 éve

Az Országos Ideg- és Elmegyógyintézet 100 éve

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

k. n.

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Művelődéstörténet Orvostudomány

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

343 p., 7 tbl.

Kötésmód:

nyl

tartalom:

„100 év még a történelem mércéjével mérve is nagy idő. Egy intézmény egy évszázadnyi léte, tevékenysége pedig már nagyon is jelentős, még ha csak az évek számával mérjük is azt. Visszatekintésre készteti és kötelezi az utódokat. Szükséges és egyben hasznos is az ilyen visszatekintés: történelmi ismereteket ad, a múlt tükrében élesebben rajzolódnak ki a jelen megoldandó feladatai, segít a jövő alakítása tendenciáinak átgondolt tervezésében is.
A jubiláló Országos Ideg- és Elmegyógyintézet története a budai Országos Tébolydától a Lipótmezei Állami Elmegyógyintézeten át a mai időkig – amivel e könyv ismerteti meg az olvasót – különösképpen tanulságos, hiszen az intézet története szorosan összefonódott hazánk elmeügyének történetével.
A név változása önmagában szemléltető bizonyítéka annak, hogy a 100 éves lét egyben fejlődési folyamat is volt: az Országos Tébolyda gyógyintézetté vált. A név változásában is kifejeződő fejlődés tartalmát az az orvosi felfogás és magatartás adta meg, amelyet az intézet orvosai vallottak. Tevékenységüket korszakuk humánumával kapcsolták egybe: tették azt, amit koruk társadalma az elmegyógyászatban általában tett, lépést tartottak a nemzetközi fejlődéssel, nem egyszer új utat nyitottak, új gondolatokat fogalmaztak meg.”

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!