FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 125 éves

Az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet 125 éves

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1993

Kiadó:

Animula Kiadó

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Orvostudomány Pszichológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

205 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9638089369

tartalom:

"125 év nagyjából két emberöltő. A kiegyezés után egy évvel megnyílt elmegyógyintézet sok-sok változáson átmenve, de jobbára változatlan aktivitással, új és új formák keresésével folyamatosan jobbító, az elmebetegek ápolását humanizáló tevékenységgel készül egy, a huszonegyedik században is helytálló struktúra létrehozására. Az ódon műemléképület nosztalgikus hatása alól szinte senki sem vonhatja ki magát. Az esték csendjében kopogó cipősarkak a széles folyosók végeláthatatlan messzeségében, váratlan kanyarulataiban olyan sejtelmesek, hogy a képzelet szinte követni sem tudja. A kórtermek mélyén alvó betegek, a szorongásra felriadó tekintetek, a gyógyszerektől kiszáradt nyálkahártyák, a téveseszmék, hallucinációk rabságában megbomló elmék sokasága teszi fájdalmasan komollyá, valódivá, hétköznapivá. A szárnyaló folyosók, a cigarettázó, nagyhangú, máskor serényen, csendben dolgozó betegek, vagy a "sehova sem siető" tétovák, a sorsukat megadással tűrök, a kényszer ellen kétségbeesetten védekezők, az ide menekülők sokasága egészíti ki a valóságot. Ez Lipótmezö, amely 125 éve az ország szinte minden pszichiáterének életében jelentős állomás, akik magukkal vitték az intézet jó és rossz hagyományait, akik nélkül Lipótmező nem lenne az, ami, s akik ez intézet nélkül szegényebbek lennének, nem lehetnének azok, akik." (Veér András)

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!