FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest forgalmi viszonyainak rendezése és a központi fővasút tervezete. Reflexiók dr. Zielinski Szilárd ily czímen megjelent tanulmányára

: Budapest forgalmi viszonyainak rendezése és a központi fővasút tervezete. Reflexiók dr. Zielinski Szilárd ily czímen megjelent tanulmányára

Kiadás:

Budapest, 1902

Kiadó:

Hornyánszky Viktor Császári és Királyi Udvari Könyvnyomdája

Kategóriák:

Budapest Gazdaság vegyes Vasút

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

99 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Kain Albert (Nagykálló, 1858. - 1909.) mai értelembe véve tudósmérnök és európai polgár volt. Idegen nyelvek ismerete révén több alkalommal európai tanulmányutat tett. A Gyimesi szorostól, az Uzsoki hágón, a fiumei kikötőn, Pozsonyon, Berlinen, Londonon, Párizson át, a svájci-olasz határnál lévő Simplon alagúttól Budapestre visszatérve bejárta a szakma élenjáró, meghatározó helyeit. Nagy figyelmet fordított a vasúti alagútépítés nemzetközi és hazai elméletének és gyakorlatának megismerésére. Előadásaival és publikációival élenjárt a tapasztalatok átadásában. A legfrissebb szakismereteket örömmel közölte másokkal, ezáltal ˝tanított˝. Alapvetően két meghatározó szakmai közegben fejtett ki gazdag szakirodalmi és közéleti tevékenységét. Aktív tagja volt a Magyar Mérnök- és Építész Egyletnek (MMÉE) és a Vasúti és Hajózási Klubnak (VHK). Nagy fáradsággal és buzgalommal (írásos formában is rögzítve) kidolgozott érdekes előadásokat tartott, melyet a hallgatóság zajos tetszésnyilvánítással köszönt meg. Ezekről tudósításokat, tartalmi ismertetéseket közöltek a szaklapok illetve előadásainak írásos változatai jelentek meg a folyóiratokban. Fontossága miatt különlenyomatként önálló köteteket adtak ki."

leírás:

Különlenyomat a Vasuti és Hajózási Hetilap 1902. évi 13-15. számából.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!