FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest régi fürdői

: Budapest régi fürdői

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Officina

Kategóriák:

Budapest Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Officina Képeskönyvek

Terjedelem:

28 p.

Kötésmód:

karton

tartalom:

Kevesen tudják, hogy Budapest egyike a legrégibb állandó, folyamatos emberi településeknek Európában. A látszólag fiatalos, friss, még mindig csak fejlődésben lévő város korát a legújabb archeológiai ásatások legalább 4000 esztendőre vezetik vissza... Altalaja pedig telve van gyógyítóerejű hévforrásvízerekkel, amelyek útjukban áthaladnak vulkanikus kőzeteken is és azokból kimossák, magukkal hozzák a föld mélyének titokzatos rádiumos, fémes sóit és egyéb vegyi anyagait. Már Európa legrégibb korszakában, a jégkorszak után, az aránylag még igen mostoha viszonyok között tengődő kőkorban, a később Iszternek elnevezett széles folyó egyik enyhe kanyarulatánál, a mai Tabán körül, kóborló vadászok fedezhették fel, hogy a partvonal mentén és a folyó mélyéből is olyan meleg források fakadnak, amelyek még zord téli időkben sem fagynak be. Azt is észrevehették, hogy a közeli erdők vadállatai nem csupán inni jönnek a meleg forrásvizekhez, hanem sebesült végtagjaikat is szívesen áztatták bennük, vagy törött csontjaik forradási helyeit is állandóan belemártogatták a kénes-szagú hévvizekbe. Az ember azért "homo sapiens", hogy ellesse a természet titkait és alkalmazza azokat saját használatára.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!