FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest római öröksége

, : Budapest római öröksége

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Corvina Kiadó

Kategóriák:

Budapest Építészet Régészet

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Építészeti Hagyományok

Terjedelem:

124 p., ill.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9631320332

tartalom:

"Fővárosunk római kori elődjének, Aquincumnak, Pannonia Inferior helytartói székhelyének maradványait a mai ember számára elsősorban az Aquincumi Múzeum körüli rommező képviseli. Ennek területe csak kisebb része az aquincumi polgárvárosnak, amelynél pedig sokkal jelentősebb volt a katonaváros és a légiós tábor. Ez utóbbiak együttesen Óbuda belső városrészével azonos kiterjedésű, a későbbi időkben is folyamatosan lakott és beépített területen feküdtek. Hosszú évszázadokon át gyakran kerültek elő ókori épületmaradványok, de mindig töredékesen és véletlenszerűen, ezért a római kori város összefüggéseit nem érzékeltethették. A régészeti feltárások és leletmentések nyomán gyarapodó ismeretekből lassan egyre teljesebb kép bontakozott ki, s vázlatosan kezdett kirajzolódni a hatalmas területre kiterjedő római város körvonala mind a pesti, mind a budai oldalon."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!