FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapest térbeni-társadalmi szerkezetének változásai

, : Budapest térbeni-társadalmi szerkezetének változásai

Kiadás:

Budapest, 1992

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

159 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9630559641

tartalom:

"E könyvben a szerzők azokról az elmúlt, mintegy tíz évben végzett vizsgálódásaikról adnak számot, amelyek Budapest térbeni-társadalmi szerkezetének feltárására, a különböző társadalmi csoportok városszerkezeti elhelyezkedésének bemutatására irányultak. Munkájuk kitér a városszerkezeti kutatások legalapvetőbb elméleti és módszertani dilemmáinak tárgyalására, ugyanakkor mégis erősen gyakorlatra orientáltnak tekinthető, hiszen a városban zajló leglényegesebb spontán folyamatok és a különböző várostervezői beavatkozások társadalmi hatásainak elemzésével foglalkozik. A szerzők módszerének lényege, hogy a várost mintegy a különböző korszakok társadalomtörténete, illetve a jelenkor bonyolult társadalmi viszonyrendszere "közületének" tekintve tanulmányozzák a társadalmi távolságok térbeni megjelenését, illetve azokat az alapvető mechanizmusokat, amelyeken keresztül a társadalom térbeni szerveződése hozzájárul a társadalmi különbségek újratermelődéséhez."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!