FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Budapesti Krúdy-kalauz

, : Budapesti Krúdy-kalauz

Kiadás:

Budapest, 2002

Kiadó:

Helikon Kiadó

Kategóriák:

Budapest Irodalomtörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

9632087178

Kötésmód:

karton

ISBN:

9632087178

tartalom:

"Krúdy Gyula életművének varázsszövetéből kibogozni azokat a szálakat, amelyek Budapestre vonatkoznak, s újraszőni, összerakni belőlük a régi, boldog főváros képét - erre vállalkoztunk könyvünkkel, a Budapesti Krúdy-kalauzzal. A cím kettős jelentésű. Egyrészt irodalmi útikalauz Krúdy Gyula Budapestjéhez. Segédkönyv valódi sétákhoz és képzeletbeli kalandozásokhoz a város utcáin. Aki kalauzol, az idegenvezető - maga az író. Másrészt a Krúdy-olvasók kalauza az író budapesti vonatkozásokban igen gazdag műveihez, a mai olvasók eligazodását segítő kislexikon. Krúdy szavait, mondatait idézi szinte mindenki, aki ma a régi Pestre emlékezik. Ez bátorított minket. Látni akartuk összefoglalva, hogy mit tudott ez a kivételes ember a városról, amelyet egyetlen nagy regényben szeretett volna megírni, s amelyet végül is több tucatnyi regényben, sok száz elbeszélésben és hírlapi cikkben örökített meg. Szerettük volna részletekig megismerni mindazt, amit ő látott s leírt. Nyomában jártunk a régi kávéházakban, elfeledett nevű utcákban... Utaztunk lóvasúton, omnibuszon és fiákeren... Örökre elmúlt emberekkel találkoztunk, akiktől még a régi Budapest nyelvét hallottuk... És kerestük a mai városban annak a réginek a nyomát. Olykor megtaláltuk. Néha eltévedtünk. Végül előttünk állt ama soha el nem készült, százfelé megírt, nagy Budapest-regénynek a nyersanyaga. A regényre, persze, nem vállalkoztunk, de úgy gondoltuk, hogy egy kislexikon minden Krúdy-rajongónak és Budapest-barátnak jó szolgálatot tehet. - írja könyvéről a szerző házaspár, Bölcsics Márta, az agárdi gimnázium irodalomtanára és Csordás Lajos, a Népszabadság Budapest rovatának újságírója."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!