FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Források Budapest múltjából III. Források Budapest történetéhez 1919-1945

Források Budapest múltjából III. Források Budapest történetéhez 1919-1945

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1972

Kiadó:

Budapest Főváros Levéltára

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Budapest Főváros Levéltára Forráskiadványai

Terjedelem:

646 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Budapest Főváros Levéltára, a Fővárosi Tanács felkérésére a három város, Buda, Pest és Óbuda egyesítésének centenáriuma alkalmából négy kötetben adja közre a főváros történetére vonatkozó legfontosabb dokumentumokat a török hódítók kiűzésétől Nagy-Budapest megszületéséig terjedő időszakból. A forrásgyűjtemény harmadik kötete mindössze negyedszázadot, az előző két kötet által bemutatott korszakoknál sokkal rövidebb időszakot, az 1919-1945-ig terjedő ellenforradalmi korszakot mutatja be - a teljesség igénye nélkül - az érdeklődő olvasónak és a várostörténet művelőinek. Magyarország egyetlen nagyvárosa volt e negyedszázadban a főváros, itt koncentrálódott a gazdasági élet irányító apparátusa s ugyancsak Budapesten volt az államhatalom minden fontos központi intézménye. A főváros élete, fejlődése, sorsának alakulása e korszakban még fokozottabban kapcsolódott egybe az ország életével, az "országos történelem" eseményeivel. Ugyanakkor a közölt dokumentumok tükrözik e korszak főváros-történetének önálló, sajátos vonásait, jellegzetességeit."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!