FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Források Budapest múltjából V/A. Források Budapest történetéhez 1950-1954

Források Budapest múltjából V/A. Források Budapest történetéhez 1950-1954

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Budapest Főváros Levéltára

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Magyar történelem

Nyelv:

Magyar

Sorozat:

Budapest Főváros Levéltára Forráskiadványai

Terjedelem:

453 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"Budapest Főváros Levéltára 1971-ben indította meg sorozatát, amelyben az egykori Pest, Buda és Óbuda, majd az egyesített Budapest történetének válogatott dokumentumait teszi közzé. Az eddig megjelent négy kötet közel kilencszáz dokumentuma a városnak a török uralom alóli felszabadulásától Nagy-Budapest megszületéséig terjedő nagy, történelmi fordulatokban gazdag időszakát mutatja be. A forrásgyűjtemény V/A kötete a főváros 1950-1954 évi történetének forrásaiból közöl válogatást. Közismert tény, hogy napjainkban megnőtt az érdeklődés a felszabadulás utáni korszak, s ezen belül is az ún. "ötvenes évek" története iránt. Ezen évek történetének feldolgozására azonban eddig - erősen szubjektív megközelítésével - jórészt költők, írók, publicisták és filmművészek vállalkoztak, s műveik még inkább felhívták a figyelmet az alapvető ismereteket közlő, tudományos igényű történeti munkák hiányára. A Források Budapest Történetéhez V/A kötete e vonatkozásban jelentős vállalkozása Budapest Főváros Levéltárának, a kiadónak, mert e mű elsőként tesz kísérletet eredeti dokumentumok közreadásával a jelzett széleskörű érdeklődés kielégítésére. Az új, szocialista közigazgatási szervezet, a Budapesti Városi Tanács az ötvenes évek első felében, sok nehézség közepette birkózott a másfél millió lakosúra duzzadt város súlyos gondjaival."

leírás:

Érvénytelen könyvtári bélyegzővel.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!