FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Híradás a Dzsumbujról

: Híradás a Dzsumbujról

Kiadás:

Budapest, 1976

Kiadó:

Kossuth Könyvkiadó

Kategóriák:

Budapest Szociográfia Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

247 p.

Kötésmód:

papír

ISBN:

9630905701

tartalom:

"A IX. kerületben, az Illatos és Gubacsi út sarkán három hatalms bérkaszárnya áll. Közel félezer szoba-konyhás lakásban másfél ezer lakó él. Ezt a lakóterületet úgy ismerik városszerte: a Dzsumbuj. Milyen emberek élnek itt? Milyen körülmények között? Milyenek a lakások és milyen a környezet Hogyan élnek és hogyan szeretnének élni a lakói? Hogyan változott itt az élet 1937., a házak felépülése óta és milyen változásokra lenne szükség? Önerejükből formálhatják-e környezetüket az itt élők vagy szükségük volna a társadalom segítségére is? Ezekre a kérdésekre keresi a választ Juhász Júlia, aki két esztendőn át vizsgálta, kutatta a három ház gondjait, írásában megszólaltatja a megismert embereket, az ő szavaikban mondja el mindazt, ami ezt a lakóközösséget foglalkoztatja, mindazt, amit ott tapasztalt, segítő szándékkal tárva fel gondokat és bajokat, örömmel számolva be minden eseményről. A szerző írása egy leginkább csak hírből ismert lakóterület embereit hozza közelebb az olvasóhoz, a nyers valóság ábrázolásával oszlatja el a legendát, s igyekszik az ott élőknek segítséget nyújtani."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!