FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Isten fekete báránykái. Riportok a nagyváros árnyékából

: Isten fekete báránykái. Riportok a nagyváros árnyékából

Kiadás:

Budapest, 1942

Kiadó:

Írás Kiadó

Kategóriák:

Budapest Regény, elbeszélés Szociológia Kriminalisztika

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

218 p.

Kötésmód:

félvászon

tartalom:

IZSÁKY MARGIT, a kiváló újságírónő, a gyermekbűnözők világát tárja fel az olvasók előtt könyvében. Kevesen foglalkoztak még eddig a nyolc-tízéves csavargókkal, tolvajokkal; a szakembereken, bírókon és jogászokon kívül úgyszólván senkit sem érdekelt, mi lesz ezeknek a gyermekeknek százaival és ezreivel. Az újságok csak a szenzációs rablásokat, sikkasztásokat közlik, de senki sem gondol arra, hogy mi van a két soros napi hír mögött, hogy egy 10-14 éves fiúkból álló banda betör és kirabol egy óvodát. Hogyan kerülnek 14 éves gyereklányok az utcára. Mi az a kóborlási vágy, ami megszáll sok gyereket, és arra kényszeríti őket, hogy városról városra csavarogjanak? Mi adja egy nyolc éves öngyilkos gyerek kezébe a fegyvert? Mi viszi őket idáig és főleg, milyen lehet az élete egy ilyen gyereknek? A gyermekek bűne a felnőtt bűne - Izsáky Margit szerint a kérdésre ez a felelet. A környezet a hibás, a felnőttek lelkiismeretlensége, a kényszerítő körülmények. Élesen kiválnak közülük a megbélyegezettek, a zseninek, a született gonosztevőnek vonásai a gyermekarcon csak még kiütközőbbek, megdöbbentőbbek. A kitűnő újságírónő a fiatalkorúak bíróságán keresztül tanulmányozta hosszú ideig a kérdést. De írása több egyszerű riportok egyszerű sorozatánál, tökéletes lélektani tudással rajzolja meg az egyes eseteket és a gyermeken keresztül - az embert. Ma, amikor a nemzet jövőjének a szempontjából minden élet fontos, nem szabad elkallódni engedni, a reménytelenség sötétjébe veszni ezeket a gyermekeket. "Ennek az irásomnak az a célja, hogy felhívjam a figyelmet a megbélyegzett gyermekekre, kitaszítottakra és szerencsétlenekre. Bűnöző gyermekeknek nevezik őket általában, pedig a legtöbb nem romlott, csak szerencsétlen..." Izsáky Margit

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!