FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Kispest anno

: Kispest anno

Kiadás:

Budapest, 1998

Kiadó:

Maecenas Kiadó

Kategóriák:

Budapest Helytörténet

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

202 p.

Kötésmód:

karton

ISBN:

9639025844

tartalom:

"Képeskönyv a régi jó világról. Ezt ígéri az alcím, amihez legfeljebb annyit kell hozzáfűzni mentség helyett, magyarázatul, hogy a szerző pontosan tudja: az a régi világ, amit képekben és szövegével megidéz, nem csak jó volt, s nem csak szép. Olykor keserves, máskor tragikus, sokaknak szegénység, az elesettség esetenként élethossziglani kilátástalansága. De jó is volt és szép is, és most ezt tartottuk szem előtt, amikor kiválasztottuk az elmondhatatlanul bőséges kínálatból azt, amit fontosnak tartottunk fölmutatni. Hiszen ha valaki tágabb vagy szűkebb pátriája vagy éppen családja históriájában támasztékot keres, hogy fölépítse önbizalmát, ami nélkül csak vesztese lehet köz- és magántörténelemnek, nem a balsors mementóiban, ellenkezőleg, a dicsőség, a legendák színezte ünnepek körében kutatja föl, ami aztán a múltjához, mint példa, attól fogva mindörökre hozzátartozik. Nem monográfia, amit a kezében tart az Olvasó, s nem is mesekönyv a régmúlt időkről. A megélt helyi történelem szöveges és fény-árny képekkel lerajzolt mozaikja, s így együtt jelenít meg egy gazdag képet arról a világról, amely látszólag nyomtalanul elveszett, amikor Kispestet elnyelte a háború s ami utána következett. Két teljes emberöltő választ el bizony bennünket régi jelenétől, ám furcsa, paradox módon mégis bennünk s velünk él. Az utcakép fintorában, a hagyományok valamely gesztusában, arcok vonásaiban, amelyek felmenőinket idézik. Őket, akik esendő emberekként, de elszánt igyekezettel, nem mindig az egyenes, de a jövőbe igyekvő ösvényeket járták, taposták ki előttünk, hogy mi tovább tapossuk, szélesítsük: legyen mit folytatnunk."

leírás:

A lapok kicist hullámosak.

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!