FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Metró kézikönyv. Tervezés, építés, üzemeltetés

Metró kézikönyv. Tervezés, építés, üzemeltetés

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1982

Kiadó:

Műszaki Könyvkiadó

Kategóriák:

Budapest Vasút Műszaki vegyes Építőipar

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

580 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

ISBN:

9631043592

tartalom:

"A nagyvárosok közlekedési problémáit világszerte csak a tömegközlekedés, s azon belül az útfelszíntől elkülönített pályán közlekedő gyorsvasút - a metró - tudja megoldani. A metróhálózat sűrű időközökben, menetrendszerűen közlekedő, nagy utasbefogadó képességű szerelvényei nem csak mennyiségi, de az utaskényelmet és az eljutási időt tekintve minőségi javulást jelentenek az útfelszínen zajló bármely más közlekedési eszközhöz képest, és ehhez az előnyhöz még hozzájárulnak a környezetvédelem és az üzemanyag-takarékosság terén mutatkozó vitathtatlan előnyök is. Napjainkban ma már a világ több mint legtöbb metropolisában üzemel gyorsvasút és sok helyütt van folyamatban metróépítés. Budapesten jelenleg több mint 25 km vonalhosszon közlekednek metrószerelvények, és a tömegközlekedés utasszállítási teljesítményének közel 30%-át viselik. A Metró Kézikönyv célja az, hogy összefoglalja mindazokat a műszaki és üzemi ismereteket, amelyek a metró pályáinak, állomásainak, járműtelepeinek és egyéb létesítményeinek tervezése, megépítése és üzemeltetése során a szakemberek számára nélkülözhetetlenek. Részletesen foglalkozik a metrók hálózatfejlesztési, pályaépítési, vonali és állomási műtárgyépítési kérdéseivel, a járművek és a technológiai berendezések, valamint az üzemeltetés és az üzemfenntartás problémáival. A kézikönyv szerkesztése során az érintett szakterületek problémáinak összefoglalása tekintetében a cél a teljesség volt, annak az elvnek a szem előtt tartásával, hogy a metróhálózat létrehozásában közreműködő szakemberek e rendkívül szerteágazó munka összefüggéseit egy kötetben áttekinthessék. Reméljük, hogy a kézikönyv, mint az első ilyen jellegű összefoglaló mű, előbb vázolt feladatát jól be fogja tölteni."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!