FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Örkény-színház. Tanulmányok és interjúk

: Örkény-színház. Tanulmányok és interjúk

Kiadás:

Budapest, 1985

Kiadó:

Szépirodalmi Könyvkiadó

Kategóriák:

Budapest Művelődéstörténet Színház

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

467 p., ill.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A második világháború, Auschwitz sokkja után, amikor megrendült a lét biztonsága, és az emberiség kollektív tudatában felhalmozódtak a megválaszolatlan kérdések, az irodalom pedig önként és kényszerből lemondott a válaszadás jogáról - megnőtt a kérdező irodalom szerepe. A különböző földrajzi, történelmi, társadalmi körülmények között megfogant sorsdöntő kérdések pedig lényegesen közelebb állnak egymáshoz, mint a konkrét körülmények elemzésén alapuló - lehetséges - feleletek. Örkény, aki grammatikája alapjának a kérdő mondatot vallja, ebbe a kérdező irodalomba kapcsolódott be a maga egyetemes és mélyen magyar darabjaival. Irodalomtörténeti jelentősége abban áll, hogy elsőnek fedezte fel a jelenkori magyar valóságban - a közelmúltban és a mában - azokat a korunkban gyökerező konfliktusokat és modellszituációkat, amelyek nemzeti hovatartozástól függetlenül is rezonanciát, visszhangot ébreszthetnek az emberekben." Földes Anna ezt a rezonanciát, ezt a visszhangot elemzi, vizsgálja az Örkény-világszínház teljes hatósugarában, és egyben elmélyült tanulmányok egész sorával ad új kulcsokat, értelmezési lehetőségeket Örkény István drámaírói munkásságának valamennyi darabjához. Örkény színháza megvalósult színház. Földes Anna e színház megvalósítóit is kifaggatja izgalmasan gondolatébresztő interjúsorozatában, mellyel kiegészítve, könyve szinte a teljesség igényével világítja meg Örkény István drámaírói művészetét."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!