FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Pest-budai városképek

: Pest-budai városképek

Szerkesztő:

Kiadás:

Budapest, 1969

Kiadó:

Magyar Helikon

Kategóriák:

Budapest Helytörténet Útleírás

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

36 p., ill.

Kötésmód:

karton

tartalom:

"Egyre nagyobb nosztalgiát éreztem Buda iránt, s különös módon nemcsak a budai táj, hanem a budai múlt iránt is. Elnézegettem a Krisztinaváros, a Víziváros, Óbuda öreg templomát, házait, s néha úgy éreztem, mintha egyszer régen én már éltem volna itt, ezek a házak olyan furcsán ismerősek voltak, ismerősebbek, mint más, már szintén sokszor látott házak. Szívesen forgattam írásokat, képeket e városrészek múltjáról, beleképzeltem magamat e régi, sárga házak homályos mélyébe, a hűvös falak közé, abba az életbe, amely egykor itt folyt, amikor még a hajóhíd állt, szamarak hordták a dunavizet, a villák helyén szőlők voltak, este csend borult a városra, a házakra, s csend élhetett - így képzeltem - a lakók szívében."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!