FÖLDRAJZ / Budapest kategória termékei
Pest város társadalma 1686-1696. A török hódoltság utáni első évtized lakosságának gazdasági, társadalmi és személyes életviszonyai Mária Terézia koráig

: Pest város társadalma 1686-1696. A török hódoltság utáni első évtized lakosságának gazdasági, társadalmi és személyes életviszonyai Mária Terézia koráig

Kiadás:

Budapest, 1968

Kiadó:

Akadémiai Kiadó

Kategóriák:

Budapest Magyar történelem Néprajz Szociológia

Nyelv:

Magyar

Terjedelem:

308 p.

Kötésmód:

egészvászon

tartalom:

"A könyv nemzetközi szinten is újszerű módszerrel dolgozza fel a törökök kiűzése utáni Pest új benépesülésének történetét. Az eddig sem a hazai, sem a külföldi szakirodalomban nem alkalmazott módszer lényege, hogy a szerző nem csupán forráscsoportokra épít, hanem az összes felkutatható adatot részletezi, és a fennmaradt anyakönyvek, továbbá az ingóságokat is felsoroló hagyatéki leltárak alapján az egyes lakosok személyes viszonyait külön-külön értékeli. Összefoglaló képet nyújt a mű többek között a betelepült lakosok elhelyezkedéséről, megélhetéséről, társadalmi rétegeződéséről. Feltárja, hogy milyen házakban, lakásokban laktak akkoriban Pest városában, milyenek voltak a bútorok és egyéb használati tárgyak, hogyan ruházkodtak, milyen munkaeszközökkel dolgoztak, mit főztek és mit ettek, majd részletesen elemzi a lakosság családi viszonyait. A munka befejező részében a név szerint részletező adatok, az egyes lakosok személyi, illetve törzslapjai és a felkutatott hagyatéki leltárak eredeti szövege található."

Ár:

nincs raktáron, előjegyezhető
 

Hogyan böngészhetek?

Ahogyan a leginkább kényelmes Önnek! Tekintse át kínálatunkat témakör, szerző, sorozat vagy cím szerint, vagy használja a részletes keresőt!

 

Hogyan értesülhetek az új ajánlatokról?

Rendeljen hírlevelet, így mindig naprakész lesz, és csak a kiválasztott témákat küldjük el!

 

Hogyan rendelhetek?

A raktáron lévő könyveket a ""-ba helyezve rendelheti meg! Ha a keresett könyv nem található, kérjük, jegyezze elő, s igyekszünk minél hamarabb beszerezni. (További segítség...)

Belépés

Még nem regisztrált? Kattintson a Facebook-belépés gombra vagy, ide kattintva hagyományos regisztrációt kezdeményezhet.

Súgó

Jelszó-emlékeztető kérése

A jelszó-emlékeztetőt elküldtük a megadott e-mail címre.
A levél kézbesítése legfeljebb néhány perc. Ha jelszó-emlékeztetője nem érkezik meg egy órán belül, kérje kollégáink segítségét!
A megadott email cím nem található
Ehhez az e-mail címhez nem áll módunkban jelszó-emlékeztetőt küldeni!

Az e-mail címhez, amelyhez az imént jelszó-emlékeztetőt kért, nem visszaigazolt felhasználói fiók tartozik, ezért ezzel az e-mail címmel és a hozzá tartozó jelszóval egyelőre nem lehet belépni. Kérjük, ellenőrizze e-mail postafiókját, és a kiküldött értesítőben található link segítségével erősítse meg regisztrációs szándékát. Ezt követően az eredetileg megadott jelszavával beléphet felhasználói fiókjába.

A megadott e-mail címre nincs lehetőség jelszó-emlékeztetőt kérni.

Jelentkezzen be Facebook vagy LinkedIn segítségével!

Adja meg korábban regisztrált e-mail címét, hogy elküldhessük Önnek a jelszó-emlékeztetőt!